Nordavind

HELE NORD-NORGE I SAMSPILL

By

Invitasjon – Nordavind 2014

Lørdag 15. november 2014 braker det løs! 

Svolvær Musikkforening - Nordavind 2013

Svolvær Musikkforening – Nordavind 2013

Kulturskolene i Lofoten arrangerer Nordavind for fjerde gang, basert på suksessene fra de første tre år.

Påmelding skjer på hjemmesiden: http://www.nordavind.no/

Les og meld dere på innen 8. oktober 2014!

Vi i kulturskolene i Lofoten ser at det å skape musikalske møteplasser er viktig, både sosialt og musikalsk. Med de store geografiske områdene vi har i regionen, er det viktig å finne et møtested som er tilfredsstillende for flest mulig, slik at så mange som mulig har anledning å komme.

Nordavind er en underholdningskonkurranse der man kan oppnå 100 poeng på fremførelse og 10 poeng på programvalg.

Det blir i utgangspunktet konkurrert innen tre hovedklasser; amatørkorps, generasjonskorps og skolekorps. Det blir også inndeling i brass og janitsjar. Men vi tar forbehold om mulig endring av klasseinndeling i hht. påmeldingsresponsen. Tidligere har det ikke vært skolekorpsklasser, pga. at det rett og slett mangler rene skolekorps for tiden. Så blir det en klasse for aspirantkorps/grupper. Det kan også bli nødvendig å ta fredagen i bruk i tilfelle veldig bra påmelding.

Konkurransedagen avsluttes med en forrykende festkonsert og premieutdeling med nystartede Lofoten Big Band.

Konkurranseavvikling:

Hvert korps får 20 minutter på scenen, inkl 3 minutter til pliktnummer.

Merk: (tiden ovenfor inkluderer på og av scenen for hvert korps, i praksis dette betyr at spilletiden totalt blir ca 15 minutter)

For 2014 er det valgt disse pliktnummer:

JanitsjarBENEDICTION , John Stevens.
BrassALL IN THE APRIL EVENING, Eric Ball
Generasjonskorps, brass og JanitasjarKORAL av Reidar Gullesen

Styret i KUL er kommet til at vi allikevel ikke skal kreve «Koral» av Reidar Gullesen som pliktnummer for skolekorpsene. Men: Det er obligatorisk at ett av musikkstykkene skal være en hymne. Men hvilken hymne er valgfritt.

 

Denne endringer medfører også at påmeldingsfristen utsettes til onsdag 8. oktober.

Notene kan bestilles hos  JOAR*S KORPS-SERVICE

Drill eller ikke drill:

Nordavind er en ren musikkonkurranse uten drill. Dette for å unngå konkurransevridning. Det er altså ikke anledning for korps å ha med seg drillere på scenen.

Aspirantkorps:

Det blir en egen aspirantkorps- klasse i Nordavind, der aspirantkorpsene ikke får vanlig rangering, men kun konstruktiv tilbakemelding fra dommerne. Denne klassen egner seg for ”restartede” skolekorps under oppbygging. Et skolekorps kan melde på både hovedkorpset og aspirantkorpset, men må da foreta to forskjellige påmeldinger og betale for begge gruppene.

Dommere 2014:

Kirk Trevor

Trevor is becoming widely recognized as one of the leading conducting teachers in the world. He has been a master teacher for the American Symphony Orchestra League as well as the Conductor’s Guild. In 1991 he co-founded and has been Artistic Director of the International Workshop for Conductors held in the Czech Republic for a month every summer. IWC is the world’s largest conducting school, each year training over 80 conductors from 20 countries. He has released previous discs of Carson Cooman’s music on the Naxos, Artek, and Zimbel labels.


Eirik Gjerdevik

GjervikEirik Gjerdevik er opprinnelig fra Fusa, men er nå bosatt i Bergen. Han har etter hvert blitt en kjent skikkelse i det norske korpsmiljøet, både som musiker, solist og dirigent. I 1986 kom Eirik som elev til brassbandlinjen ved Manger Folkehøgskule, og han begynte året etter å spille tuba i Eikanger-Bjørsvik

Musikklag. Da han senere bestemte seg for å satse på musikk, studerte han først tuba med Nils Eivind Nikolaisen (Bergen Filharmoniske Orkester) ved Bergen Musikkonservatorium. Deretter dro han til England og studerte videre ved Royal Northern College of Music I Manchester. Under tiden i England spilte Eirik blant annet med Britannia Building Society Band (Fodens) under Howard Snell, og studerte tuba med blant andre Brian Kingsley (Opera North) og Stuart Roebuck (Halle Orchestra). De siste 10 årene har Eirik studert hos sin mentor og venn i Tyskland, Robert Tucci.

Siden 1996 har Kapteinløytnant Eirik Gjerdevik vært fast ansatt som tubaist i Sjøforsvarets musikkorps. Han er Yamahas tubasolist i Skandinavia, og har i den forbindelse en rekke solistoppdrag i inn- og utland. Han har vært solist i land som Norge, Danmark (Færøyene), Romania, Sveits, England og Australia, og han har bestilt og urfremført flere verk for tuba. I tillegg til å være fast dirigent for Lungegaarden musikkorps, har Eirik også oppdrag med norske toppkorps som Manger Musikklag,Eikanger Bjørsvik, og Tertnes Brass.

I 2005 spilte Eirik inn sin førtse solo cd «Eirik the Viking» Sommeren 2008 studerte han i 3 uker med dirigenten Kirk Trevor i Tjekkia,Symphonic workshop for onducters. 2010 var han solist med Pleven Philharmonic Orchestra. Høsten 2011 spilte Eirik inn soloplate med samme orkester. Platen heter «Music for blue days»,og ble utgitt på Lawo Classic høsten 2012. I Februar 2013 var Eirik på soloturne i Japan, spilte da konserter og masterclasser i Tokyo,Nagoya og Osaka.

Seminarer:

Dirigentsymposium med Kirk Trevor

Foregår i uken etter konkurransen, f.o.m. søndag 16. t.o.m. torsdag 20. november. Svolvær musikkforening med forsterkninger er engasjert til å være prøvekorps.

Opplegg: Kirk Trevor hjelper hver enkelt deltaker ved bruk av gode råd, tips,  Videoopptak. Vi anbefaler å være aktiv deltaker, men det er også mulig å være passiv.

Lokalisering: Vågan kulturskole, Vestfjordgaten.

Klokkeslettene er:

Søndag: 10:00-14:00

Mandag-torsdag: 18:00-22:00 Praktisk dirigering.

I tillegg: Hver dag fra 12:00-18:00: Basicarbeid, preview, review og individuelle timer.

Detaljene avhenger av hvor mange påmeldte dirigenter vi har.Repertoaret blir offentliggjort om kort tid.

 

Priser:

Eksterne dirigenter kr 3.500

Studenter kr 2.500

For dirigenter som deltar på Nordavind er det mulig å være med kun på søndag. Det koster kr 1.000.

Mer om Kirk Trevor:

 

Det er en sensasjon at vi har lyktes å få Kirk Trevor til å komme til Lofoten og avholde dirigentsymposiet. Han har en formidabel bakgrunn og er verdenskjent som dirigentlærer.

kirk_tuxConductor Kirk Trevor was music director of the Knoxville Symphony Orchestra (1985–2003) and is currently music director of the Indianapolis Chamber Orchestra (since 1988), and the Missouri Symphony (since 2000).

Trevor trained at London’s Guildhall School of Music, graduating in cello performance and conducting. He has guest conducted over forty orchestras in twelve countries. His début with the London Symphony Orchestra was in January 2003 and Carnegie Hall debut in 2007. Trevor is one of the most recorded conductors of the past decade with over fifty recordings of new American music with the Slovak Radio Symphony Orchestra in Bratislava, and twenty recordings with other orchestras for the EMI, Koch, Albany, Fatra, Crystal and Carlton Classics labels.

Mer info: https://www.youtube.com/watch?v=nstVR9–0L4

PÅMELDING HER

 

Masterclasser:

Nordavind arrangerer masterklasser søndag 16. november for tubaister og trommeslagere som ønsker input fra våre eminente dommere.  Klassene foregår i lokalene til Vågan Kulturskole i tidsrommet 11:00 – 15:00.

Masterclassen er gratis for deltakere i Nordavind, mens eksterne betaler kr 500,-. Påmelding er nødvendig i forkant og gjøres på Nordavinds nettside klikk her

Tuba- mesterklasse med Eirik Gjerdevik

Eirik Gjerdevik er opprinnelig fra Fusa, men er nå bosatt i Bergen. Han har etter hvert blitt en kjent skikkelse i det norske korpsmiljøet, både som musiker, solist og dirigent. I 1986 kom Eirik som elev til brassbandlinjen ved Manger Folkehøgskule, og han begynte året etter å spille tuba i Eikanger-Bjørsvik

Trommesett- mesterklasse med Simen Vangen

Simen vangen er ein norsk trommeslagar og perkusjonist frå Sortland i Vesterålen. Simen Vangen var ein barndomsven med Madrugada-vokalist Sivert Høyem.[1] Han har utdanning innan jazz og klassisk musikk frå Conservatorium van Amsterdam i Nederland. Etter at trommis Jon Lauvland Pettersen slutta i Madrugada, blei Vangen med i 2002. Han spelar på Grit-cden, som dels vart innspelt i Berlin; samt Sivert Høyem sin fyrste solo-cd frå 2004, Ladies and Gentlemen of the Opposition. Vangen slutta i Madrugada i 2004 for å bruka meir tid på jazz-prosjekta sine.

I 2007 var Vangen medlem av det akustiske popbandet Sigrun and the Kitchen Band. Hausten 2008 flytte han til Kabelvåg, der han no jobbar som produsent og frilansmusikar. Han har m.a. produsert eit musikalsk teaterstykke med namnet Prinsessen som gikk til jordas indre.

 

Sosialt:

For de yngste er det fortsatt diskobowling. Derimot har Nordavind valgt å kutte ut musikerfesten for de mer voksne, fordi oppslutningen om denne har vært for laber. Det blir opptil enhver om og/eller på hvilken måte hvert korps/hver musiker ordner seg angjeldende dette. Det vil nok være noe musikk på Thonhotellet og andre steder i Svolvær på lørdagskvelden.

 

Bevertning:

Nordavind er nødt til å forenkle arrangementet noe, og administrerer ikke lenger den populære tacobufèen. De korps som ønsker tacobufè lørdag kl 17:00-19:00 må derfor forhåndsbestille direkte til Thon hotellet, e-post adresse: lofoten.restaurantsjef@thonhotels.no.

Pris pr. person: kr 125,-, ved korpsvis påmelding innen mandag 10. november kl 16:00, med antall og fakturaadresse. Pris ved kjøp samme dag vil til sammenligning være kr 195,-.

 

Priser for korpsdeltakerne:

Arrangementer:

Korpskonkurranse: Gratis for musikantene. Det øvrige publikum, inkl. foreldre betaler kr 150,-

Festkonsert med Lofoten Storband: kr 150,-

Diskobowling: Gratis (for de yngre deltakere)

Deltakeravgifter:

Skolekorps/ generasjonskorps / aspirantkorps: kr 1.500,-

Amatørkorps: kr 3.500,-

Pr. musikant, skolekorpsalder: kr 50,-

Pr musikant, voksne: kr 150,-

 

En hyggelig konklusjon:

Da imøteser vi en stor interesse, i år som tidligere!

”Den som kommer først til mølla- prinsippet” gjelder her!

Vel møtt!

 

Leknes, 30.05.2014

Mvh. KUL – kulturskolene i Lofoten

v/ Nabil Mohamed – Trond Handberg – Oddvar Nøstdal – Jørn Ingebrigtsen – Kristina Suni

 

One Response to Invitasjon – Nordavind 2014

 1. Lars Petter says:

  NOTEUTSTILLING

  Kara på tur 2014
  Kara på tur er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Noteservice, Yamaha og NMF. Odd Steenberg fra Noteservice og Lasse Thing Helseth fra Yamaha fyller en lastebil med noter og instrumenter og har utstillinger. Her er årets reiserute:

  Mo i Rana: Lørdag 30. aug. kl. 10:00 – 17:00
  Søndag 31. aug. kl. 11:00 – 16:00

  Samtidig starter en ny runde med REMA 1000-kampanje hvor skolekorps tilknyttet NMF får utvalgte noter til halv pris! Komplett liste ligger på notebutikken.no Kampanjen varer ut november.
  Ny korpskatalog er på vei til korps og dirigenter i disse dager, og vi har spennende nyheter i alle vanskelighetsgrader – både for janitsjar og brass.
  «KARA PÅ TUR» ser fram til hyggelige korpsdager!